Access Bars

Wat is het?

Access Bars is een behandelmethode die steeds meer bekend wordt in de wereld van alternatieve/energetische therapieën. Het is ontwikkeld door Gary Douglas in 1990. Access Bars is een energetisch lichaamsproces voor iedereen die meer ruimte, rust en ontspanning in lichaam en geest wil ervaren.
 
De techniek is gebaseerd op het idee dat er 32 punten op het hoofd verbonden zijn met energiebanen. Wanneer deze punten licht worden aangeraakt, kan de elektrische lading van gedachten, gevoelens en emoties worden ontladen. Deze punten worden 'Bars' genoemd. 


Access Bars punten

De 32 Bars bevinden zich op en rondom het hoofd. Elk punt staat in verbinding met verschillende aspecten van ons leven zoals creativiteit, controle, communicatie, geld, tijd, ruimte en meer. Tijdens een Access Bars sessie worden deze punten zachtjes aangeraakt, waardoor de energie kan stromen en beperkende overtuigen, gedachten en emoties worden losgelaten.


Wat doet het met je?

Het effect van een Access Bars behandeling verschilt per persoon, Veel mensen ervaren een gevoel van diepe ontspanning en rust na afloop. Doordat de lading van beperkende gedachten en emoties wordt verminderd, ervaren mensen vaak meer helderheid in hun denken en een verlichting van stress, spanning of andere negatieve emoties.
 

Sommige mensen beschrijven ook een gevoel van ruimte en vrijheid na een sessie, alsof er letterlijk een last van hun schouders is gevallen. Anderen geven aan beter te kunnen slapen en minder last te hebben van angstgevoelens. Na een sessie kun je ook even moe zijn. Dit komt omdat je lichaam hard heeft gewerkt om emoties met een negatieve lading los te laten.

Een sessie duurt 90 minuten waarvan 75 minuten Access Bars. De overige 15 minuten gebruik ik voor het rustig weer 'wakker worden'.Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cellen ovaal worden als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties. Wat kan zorgen voor ongemak of ziekte. Door het nalopen van de Bars kunnen cellen weer hun oorspronkelijke natuurlijke bolvorm aannemen. Je brein komt in een 'theta' staat waardoor er heling kan plaatsvinden.

 

Wat klanten zeggen

Liesbeth Juta
´Ik heb bij Rianne kennis gemaakt met Access Bars, dit was een bijzondere ervaring. Via drukpunten op het schedel en gezicht konden er allerlei onverwerkte en verborgen energetische dingen worden verwerkt en werd mijn systeem weer in balans gebracht. Rianne werkt professioneel en met veel aandacht.´

Yoni de Wolff
De Access Bars behandeling was verrassend ontspannen. Ik kwam binnen met hoofdpijn en voelde me niet helemaal top. Na de behandeling was de hoofdpijn weg en voelde ik me erg ontspannen! De zachte aanrakingen zorgden ervoor dat m´n lichaam in een hele fijne relaxmodus kwam.´

Anoniem
´Ik schrijf deze review anoniem omdat het best persoonlijk was wat voor bijzonders er gebeurde. Rianne raakte een aantal punten aan waardoor mijn lichaam in eerste instantie onrustig werd en ik gaf dit dan ook aan. We zaten op dat moment bij het punt ´tijd en ruimte´. Rianne vroeg of ik tijdsdruk ervaarde, of ik wel ruimte maakte voor dingen die ik wil doen. Ik durfde eindelijk aan mezelf toe te geven dat dit niet zo was. Wat een ontlading. Na deze sessie was ik een hoop stress kwijt die ik een lange tijd had onderdrukt en voelde ik me ontspannen en vrij. Ik durf nu meer m´n hart te volgen. Was erg bijzonder, dankjewel.´ Ervaar zelf! In het slechtste geval heb je het gevoel dat je een fijne massage hebt gehad. In het beste geval voel je, je herboren.